Menüpontok

2015. április 14., kedd

Korpás zsemlék

Érdekes szitu volt itthon a napokban. Mi szeretjük a barna, félbarna pékárut, de a gyermekünk eléggé ódzkodik ezektől. Ez a helyzet arra sarkallta feleségemet, hogy rövid idő alatt összehozzon egy kis korpás zsemlyét. És csodák csodája, mindhármunknak igazi örömfalatozást jelentett.

Hozzávalók:
25 dkg sima liszt, 
10 dkg tönkölyliszt, 
15 dkg Wellness liszt, 
3 ek. búzakorpa, 
1 zacskó száraz élesztő, 
só, meleg víz. 

Elkészítés:
A liszteket összekeverjük, majd annyi meleg vízzel gyúrjuk, hogy szép, de nem ragadós tésztát kapjunk. Félre tesszük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. 
Ezután kézzel megformázzuk, nekünk ebből az adagból 8-10 zsemle lett. A tepsibe sütőpapírt teszek és ide rakosgatom őket, kicsit még letakarom, hadd keljenek. A zsemlék tetejét sütés előtt, vízzel megkenem! Előmelegített sütőben /régi, hagyományos/, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sülnek.

Ötlet: Stefán Mónika

2014: 
Sült ököruszály és marhanyak
2013: 
Kiskonyhai örömfőzés
2012: 
Medvehagymás-túrós muffin
2011: 
Móri kiruccanás