Menüpontok

2013. december 30., hétfő

Kacsacomb házi törtburgonyával, aszalt gyümölcsös naranccsal

A most következő étel, akár szilveszterre, akár bármilyen ünnepi alkalomra jó ötlet lehet. A kacsacomb finom, szaftos, enyhén zsíros ízét klasszul egészíti ki az aszalt gyümölcsös narancs. Jó kis kombináció, ráadásul nem is egy ördöngösség!

Hozzávalók 2 főre:
2 nagyobb darab kacsacomb,
5-6 db burgonya,
2 nagyobb narancs,
pár szem aszalt szilva és vörös áfonya,
sárgabarack,
2-3 ek. kacsazsír,
6 gerezd fokhagyma
só, egész bors.

Elkészítés:
A kacsacombokat tegyétek cserépedénybe, fűszerezzétek, adjátok hozzá a kacsazsírt és a fokhagymákat, alufóliával fedjétek le, és mehet be az előmelegített sütőbe. Közepes lángon, bő óra alatt készre sülnek a combok. Ha kész, vegyétek ki a sütőből, szúrással ellenőrizzétek a hús puhaságát, s ha jó, alufóliával fedjétek le egy negyedórára. Időközben a burgonyát mossátok meg, héjában tegyétek fel főni. Ha kész, pucoljátok meg, egy villával törjétek kissé össze, s fűszerezzétek. A sülő kacsa pecsenyeszaftjából vegyetek ki pár evőkanállal, majd serpenyőben kissé pirítsátok meg a krumplit.

Az egyik narancs levét teljesen kinyomjuk, a másikat gerezdekre szedjük, a kinyomott narancslébe tesszük, hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kajszit és a vörös áfonyát. Jó pár órát így együtt hagyjuk, hadd szívják jól meg magukat. A megsült kacsacombokat a gyümölcsökkel és a formázott tört burgonyával együtt tálaljátok, s bár eléggé szaftos, de akinek ez kevés, kanalazhat rá egy kis pecsenyelevet.

2011: Koktél szilveszterre 

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika

Ezzel az étellel szeretnénk minden egyes Követőnknek, Olvasónknak, Barátunknak sikeres és boldog 2014-et kívánni! Jövőre találkozunk!!!