Menüpontok

2013. január 10., csütörtök

John Gregory-Smith- Fűszeres szakácskönyv


A Tercium kiadó jóvoltából két új gasztro könyvvel gyarapodott könyvespolcunk. A sorban először John Gregory-Smith fiatal, lelkes szakács nagysikerű szakácskönyvének bemutatásával kezdünk, melyet már kilenc országban jelentettek meg.

A szerző biztos egzisztenciáját adta fel azért, hogy szenvedélyének, a fűszereknek éljen. Egyedi receptúra alapján összeállított fűszerkeverékeket kezdett forgalmazni, s ennek keretében bejárta szinte az egész világot. Természetesen megfordult Kínában, Kambodzsában, Vietnámban, Thaiföldön, Indonéziában, Malajziában, Mexikóban, Srí Lankán, Marokkóban, Törökországban és a fűszerek őshazájában, Indiában is. Egy idő után adódott a kérdés: miért nem ír egy fűszerekre alapozó szakácskönyvet. Az eredmény pedig egy remek, izgalmas, kreatív mű lett.

Szinte sec-perc alatt elkészíthető, izgalmas, egzotikus recepteket mutat be, melyekhez minden esetben öt fűszert használ fel.
Több mint száz ínycsiklandó receptet találtok a könyvben. Mindegy, hogy éppen ebédre vagy vacsorára vágytok, ennétek tartalmas salátákat, pikáns leveseket, halakat vagy tengeri herkentyűket, esetleg könnyű gyümölcsös desszerteket, minden kategóriában biztos tippeket találtok. Nálunk már jó néhány felkerült a kipróbálandók listájára, s a jövőben találkozhattok majd olyan ételekkel is, melyet ez a könyv inspirált. Első személyes kedvencek: Csaná maszala, halas taco, füstölt paprikás és paradicsomos salsával, indiai spenótos csirke-köri.

A könyvet a Tercium kiadónál vásárolhatjátok vagy rendelhetitek meg. Melegen ajánljuk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése