Menüpontok

2012. május 3., csütörtök

GoodFood május

Teljesen természetes, hogy ilyentájt tavasszal kissé megváltozik étkezésünk. A hideg, barátságtalan tél és a nehezebb fogások után esszük a zöldséget zöldséggel, lassan dúskálunk a gyümölcsökben is, sőt még a húsos fogásokat is valahogy üdébben, frissebben készítjük el.

Persze a GoodFood is csak úgy ontja magából az érdekesebbnél érdekesebb recepteket. Főszereplő ezúttal a spárga, a gomba, a cukkíni a padlizsán, a zöldborsó, újburgonya és minden tavaszi földi jó. Van ezúttal is tipp napra, hétvégére, szezonalitás miatt, na és persze az egészséget figyelembe véve is. Ebben a számban szerintem különösen jól sikerült a „Vegetáriánus vacsorák” rész. Remekbeszabott, tényleg fantáziadús ételek, kreativitás, merészség, modernitás a köbön. Bármelyik étellel szívesen próbát tennék, pedig nem vagyok éppenséggel vega…

Az aktualitása miatt kihagyhatatlan ziccer, mármint a Széll Tamás interjú itt is olvasható. Könnyen megérthető az elért gasztronómiai siker, ha megtudjuk a családi gyökereket, az anyai, nagyanyai házias koszt inspiráló hatását is. Ugyancsak érdekes a Winkler Nórával és Bächer Ivánnal készült beszélgetés. Előbbi „édeskés”, utóbbi fröccsös-rusztikus hangulata miatt különösen ajánlható. Mautner Zsófia, a bevándorlókat segítő civil szervezet keretében ezúttal egy Magyarországon élő vietnámi családhoz látogatott. A letelepedésen, beilleszkedésen túl két klasszikust is bemutatnak, mégpedig az édes-savanyú levest húsgombóccal és rizstésztával, majd pedig egy kókusztejes tápiókapuding elkészítését ismerhetitek meg.
Gordon Ramsay mesterkurzusában szó lesz az osztriga bontásáról, a tészta helyes feltekeréséről, tálalás esetén, majd pedig lépésről-lépésre bemutatja egy tengeri mártással készülő boros-tejszínes spagetti elkészítését.

Kedvenc receptjeim:
Sült sárgarépa-saláta lencsével és fetával, csípős édesburgonya, marhahátszín roston, salsa verdével, szalonnás mustáros nyúl, meleg spárgasaláta bacönnel, tojással, mogyoróval és, hogy egy kis édesség is jusson a végére: málnás csokoládétorta.

Aki még nem tette, szerintem érdemes előfizetni a magazinra! Jó kis májusi olvasgatást!