Menüpontok

2012. augusztus 29., szerda

Galamb Ica szendvics

A galambgombák nagy része ehető, ízletes, nekem a gyermekkori gombázásokat idéző finomság, bár egy két fajtájával érdemes vigyázni, a pirosat pedig jó messzire elkerülni. A galambicák igazán népszerűek voltak a nyolcvanas években, mikor rengeteg termett belőlük. Aztán ma már szinte ritkaság számba megy, ezt megerősítette a legutóbbi kitérőm a helyi gombaellenőrnél. Ezt a látogatást egyébként mindenkinek ajánlom, aki nem teljesen biztos kosara tartalmában!

Kell hozzá:
30-40 dkg galambgomba vegyesen,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 ek. vaj, só, frissen őrölt bors.

Egyszerű, hétköznapi ebéd, ünnepi vacsora lehet a most bemutatásra kerülő finomság. A galambicák egyébként különösen jók rántva, mert kifejezetten szaftosak maradnak. Mi azonban most egy gombás szendvicsre vágytunk, így nem is pepecseltünk sokat. Egyszerűen jól megtisztítottuk a galambicákat – ez kicsit macerás művelet –, majd vajon megpirítottunk egy kis hagymát, a gombákat szeletekre vágtuk, ment bele a serpenyőbe. Fűszereztük sóval, fehérborssal, és csak rövid ideig pirítottuk, hogy megőrizzék roppanós jellegüket.
Az elkészült ragut olívás baguette-be tálaltuk, melybe előzőleg salátaleveleket helyeztünk. A tetejére borsos sajtot és uborkát tettünk, mellé pedig paradicsom-uborka nyársakat helyeztünk. Megkoronázta a napunkat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése