Menüpontok

2011. október 4., kedd

Húsimádók hónapja

Szóval, vártam már az új Magyar Konyhát! Magamban próbáltam találgatni, vajon milyen lesz a friss kiadás, melyek lesznek a fő témák. A szüret és az október miatt talán több boros tartalmat vártam volna, de sebaj, hiszen nem boros, hanem gasztro magazinról van szó.


Hús, hús, hús
Röviden summázva, erről szól az októberi szám, úgyhogy vegetáriánus vagy a húsevést esetleg csak szárnyasra és halra szűkítő olvasók, netán böjtölők, sorry, de ez nem a Ti hónapotok. Na, jó, ne búslakodjatok, persze most is van néhány húsmentes cikk, de most a marha, a steak lesz a fókuszban!
Részletesen olvashattok erről az igen értékes húsféleségről, a marhák fajtáiról, tartásukról, a húsminőség kritériumairól, osztályozásáról, szóval alaposan körüljárták a témát megint. A steak szerelmesei, Bíró Lajos és Takács Lajos is vall a marhahús iránti szenvedélyéről, és persze azt is megmondják, hogy szerintük mi a tuti, sőt egy kis konyhatechnikát is elsajátíthattok. A téma persze nem hagyhatja ki a beszerzést sem: megtalálhatjátok a leghitelesebb henteseket, a legjobb választékú húsboltokat, hogy aztán semmi se tántoríthasson el titeket egy klassz vacsora elkészítésétől.

Aztán itt van az alma, ez a mostanság szezonját élő, fantasztikusan gazdag fajtakínálattal bíró, isteni gyümölcs, melyben ráadásul mi magyarok tényleg az élen járunk. Jól bánunk vele, megbecsüljük eléggé, adunk neki elég teret gasztronómiánkban, hogy kiteljesedjen? Mire a pár oldal végére értek, a válasz is meglesz…
Az „emberi” témákat kedvelők is örülhetnek. Bott Frigyes, a muzslai hegy levének „fakasztója” vall borairól, családjáról, munkájáról, a ma még kevéssé ismert, a Dunától északra fekvő területek nagyságáról. Stephan Gebhardt, átigazolt! No, nem messze, hiszen eddig is a Balaton déli partján, már a somogyi lankák ölelésében dolgozott, most csak kissé délebbre ment, nem sokat, úgy hetven kilométert, s áttette székhelyét Viszről, Kutasra. Életéről, hogy miért is jött Magyarországra, szakmai elveiről faggatta a lap, s elöljáróban azt is elmondhatom, olvashattok majd olyat is, ami kijózanítható lehet nekünk, magyaroknak! Balatoni Brigitta már sokkal kevésbé szeretné felkavarni a vizet. A Mák Bisztró fiatal éttermi tányérdesszertese (nem cukrásza!) avat be minket ennek a szokatlan pozíciónak a megismertetésébe, s mutatja meg a Mák „édesebbik” arcát.   
Végül aztán a sok finomságot némi kávéval, szilvával, desszert és pékáru kínálattal vezeti le a lap. Jó olvasmány lesz!

www.konyhamagazin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése